Pelar dos zanahorias y blanquearlas en agua salada hirviendo. Con un cuchillo más fino, pinchar la chuleta en el centro, echar un poco de sal y colocar unas zanahorias en la ranura. Justo al lado del hueso, cortar la chuleta hasta ¾. Sazonar todo el trozo de carne, echar la pimienta, en la ranura colocar las rodajas de limón, laurel, ajo cortado en láminas finas y el comino. Atar la chuleta con una cuerda, y por la parte superior colocar en la carne unos pocos clavos. Asar el asado con el proceso habitual, cuando la chuleta esté asada, cortar y ofrecer con su propio jugo.
¡Disfrute de cada bocado!
Visoška pečenka
Sestavine:
1,2 kg svinjske zarebrnice s kostmi
2 tanjša korenja
2 stroka česna
nageljnove žbice
kumina
lovorjev list
sol, mleti poper
limonine rezine
vrvice za povezovanje
Priprava:
Dva korenja olupimo in ju blanširamo v vreli slani vodi. Zarebrnico po sredini prebodemo s tanjšim nožem, v odprtino damo malo soli in korenja. Tik ob kosti zarebrnico zarežemo do ¾. Cel kos mesa solimo, popramo, v zarezo pa damo rezine limone, lovor, na tanke rezine narezan česen in kumino. Zarebrnico povežemo z vrvico, po zgornji strani pa v meso zataknemo nekaj nageljnovih žbic. Pečenko spečemo po ustaljenem postopku, pečeno narežemo in ponudimo z nastalo omako.
Uživajte v vsakem grižljaju!
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